VIER wil kijker inspireren met 'Plan B'
Foto: VIER
Binnen twee weken start op Vier het nieuwe magazine Plan B. Volgens Woestijnvis is het een 'inspiratiemagazine voor de vooruitziende Vlaming'.

Plan B, een programma dat 'positivisme uitstraalt en een hoopvolle blik biedt op de toekomst', wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden van 18u30 tot 18u55, na The Simpsons en voor Komen Eten. Het programma wil duurzame alternatieven voor onze levensstijl aanreiken. 'Met een aantal simpele en kleinschalige ideeën willen we de kijker enthousiasmeren om de wereld stap voor stap een beetje beter te maken', luidt het.

De focus ligt op "doe het zelf", maar ook "durf het zelf": zelf groenten kweken en weer aandacht krijgen voor de seizoenen, stapschoenen aan of de fiets op om de geur van de natuur op te snuiven, eens een dagje vlees overslaan op donderdag/veggiedag en eens een dag de file overslaan dankzij trein en vouwfiets. Werken onder meer mee aan het programma: acteurs Mathijs Scheepers en Titus De Voogdt.

Komen Eten

Komen Eten krijgt zoals bekend een opfrisbeurt. Het programma wordt voortaan elke weekdag uitgezonden om 18.55 uur. Er komt een nieuwe generiek en Iwein Segers zal elke kandidaat een bezoekje brengen. Jan Eelen, regisseur van onder meer In de Gloria en Het Eiland, zat de voorbije maanden met de ploeg van Komen Eten samen om hen te coachen en het programma mee op te volgen.