Google-tablet te koop in Nederland, nog niet in België
Foto: marc v. (twitter)
De Google Nexus 7 zal vanaf deze week te koop zijn in de Nederlandse vestigingen van Media Markt. Wanneer deze Google-tablet naar België komt, is op dit moment onduidelijk.

De Nexus 7-tablet van Google is aan zijn Europese expansie begonnen. Vorige week werd de Nexus 7-tablet door Google gelanceerd in enkele Europese landen (Frankrijk, Duitsland en Spanje), en nu kondigt ook Media Markt in Nederland aan dat de Google-tablet vanaf 4 september bij hen verkocht zal worden.

Het gerucht deed al een tijdje de ronde dat deze tablet begin september een Nederlandse lancering zou krijgen, maar op Twitter postte Marc V. een foto van de nieuwe Media Markt-folder, waarin de Nexus 7 in vol ornaat staat te pronken. Google en Asus hebben twee versies van de Nexus 7 gemaakt (met opslagcapaciteit van 8 GB en 16 GB), maar voorlopig is enkel de grootste versie in Nederland te koop, voor 249 euro.

En in België?

Komt deze Google-tablet dan ook op hetzelfde moment naar de Belgische vestigingen van Media Markt? Eerder al vingen we op dat de Nexus 7 in België pas in oktober zou gelanceerd worden. Iets dat de Belgische PR-afdeling van Media Markt bevestigt. 'Wij verwachten deze tablet rond half oktober, begin november', luidt het daar.

Nog minstens anderhalve maand wachten op een Belgische Nexus 7, of is de concurrentie er sneller bij? Als we poolshoogte nemen bij enkele Belgische vestigingen van Fnac, krijgen we te horen dat dit toestel al in hun systeem zit, en dat de bestellingen geplaatst zijn. 'Van zodra Asus de tablets levert, starten we de verkoop. Heel lang zal dat trouwens niet meer duren: met wat geluk zijn ze er volgende week al.' Net zoals bij de Nederlandse Media Markt vinden we bij Fnac enkel de 16-GB versie van 249 euro.

Het hoofdkantoor van Fnac laat weten dat ze voorbestellingen nemen en dat klanten die in de winkel een voorschot betalen, hun Nexus 7 in de eerste week van oktober mogen verwachten.

'Geen commentaar'

De officiële kanalen houden de lippen evenwel stijf op elkaar. Zowel bij Google als bij Asus krijgen we niets te horen over een Belgisch/Nederlandse lancering van de Nexus 7.

Het is opmerkelijk dat de Nexus 7 in onze contreien in de reguliere kleinhandel verkrijgbaar is, terwijl in onze buurlanden de Nexus 7 ook bij Google zelf te vinden is. Vermoedelijk biedt Google deze online shopmogelijkheid enkel in landen waar de Google Play Store meer dan enkel apps bevat. De Google Play Stores in Duitsland, Frankrijk en Spanje werden recent uitgebreid met e-books - iets dat bij ons nog niet is gebeurd.

3G-versie op komst?

De huidige Nexus 7-tablets kunnen enkel verbinding maken via het wifi-netwerk. Maar het gerucht doet de ronde dat Asus binnen een zestal weken ook een 3G-versie van deze succesvolle 7-inch tablet zou aankondigen. 

update: reactie Fnac uitgebreid.