18-jarige Britse maakt einde aan carrière van Clijsters
Foto: AFP
Kim Clijsters is uitgeschakeld in de tweede ronde van de US Open. Ze verloor in twee sets van de onbekende Britse Laura Robson met tweemaal 7-6. Daarmee eindigt haar enkelspelcarrière van Clijsters.. Ze speelt wel nog dubbel en gemengd dubbel.

Arthur Ashe had de allures van het Belgium House. Drie Belgen mochten op het meest prestigieuze schouwtoneel van de US Open optreden. Het moest een feest worden. Maar het feest draaide uit op een anticlimax. Dat Kirsten Flipkens en Xavier Malisse het moeilijk zouden krijgen om te winnen tegen Victoria Azarenka respectievelijk John Isner stond in de sterren geschreven. Maar Clijsters, zij zou toch wel winnen.

Neen dus. Robson teerde op een uitstekende opslag en kwam handig naar het net. Clijsters stapelde de fouten op. Een logische nederlaag.<EP>Kim Clijsters begon nochtans goed. In de eerste set liep ze 4-1 en 5-2 uit. Ze kreeg ook drie setpunten. Maar ze kon het niet uitmaken en Laura Robson sleepte een tiebreak uit de brand. Die ze ook won.

Tweede set

Clijsters brak snel door de opslag van Robson en kwam 2-1 voor. Op weg om de bordjes in evenwicht te hangen, leek het. Maar de Britse brak meteen tegen. Een break met een strikje rond want Clijsters sloeg een dubbele fout. 2-2 en 4-4. Robson kreeg het ook benauwd en gunde Clijsters kansen. Maar Kim bleef onkennelijke fouten maken. Bij 6-5 kreeg Ronson twee matchballen. Clijsters redde. Het werd 6-6. Tweede tiebreak. Clijsters liep 2-1 uit. Maar Robson nam over. Bij 6-5 kreeg de Britse een derde matchbal. Clijsters retourneerde out. En lag uit het enkeltornooi.

'Hier heb ik in 2005 één van mijn grootste dromen waargemaakt en hier heb ik ook mijn beste wedstrijden gespeeld. Het is dus mooi dat ik op dit court afscheid kan nemen. Het alleen jammer dat het vandaag al gebeurt', reageerde Clijsters meteen na de wedstrijd.

Een einde in mineur toch wel. Kim Clijsters won vier Grand Slams, was drievoudig laureate op de US Open. En er dan uitgaan in de tweede ronde tegen een 18-jarige Britse die al een tijd vergeefs aan de weg timmert? Pijnlijk.

Clijsters speelt in Flushing Meadows wel nog het dubbel, met Kirsten Flipkens, en het dubbel gemengd, met de Amerikaan Bob Bryan.