Paul Marchal overweegt terugkeer naar de politiek
¨Paul Marchal, hier met Jean-Denis Lejeune Foto: Photo News
Als Michelle Martin voorwaardelijk vrijkomt, denkt Paul Marchal erover om weer in de politiek te stappen. 'Alleen zo kan ik de dingen veranderen. Het zijn de politici die de wetten maken.'

Als Martin voorwaardelijk vrijkomt wil Marchal ervoor vechten dat dit nooit meer gebeurt in gelijkaardige dossiers. 'En dat kan alleen via de politiek', stelt hij in Het Belang van Limburg.

Volgens Marchal moet de wet duidelijker worden, zodat justitie geen interpretatiemogelijkheden meer heeft.

Paul Marchal heeft al politieke ervaring.  Zijn Partij voor een Nieuwe Politiek in België (PNPb) werd echter geen succes.

De PNPb kreeg echter af te rekenen met het probleem van elke one-issue partij die te snel groot wordt : geen volwaardig programma, geen degelijke structuur en geen geschikt personeel.Bij de Kamerverkiezingen in op 13 juni 1999 haalde partij een 0,3 procent waarna de partij een stille dood stierf.

Aan Het Belang van Limburg zegt Marchal nu: 'Daarna heb ik gezegd: ik doe nooit meer aan politiek. Maar die mening ben ik gaan herzien. Ik vind die hele situatie rond de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Martin zo absurd dat ik daar absoluut iets aan wil doen.'

Paul Marchal hoopt trouwens nog steeds dat Martin niet vrij komt. Misschien vindt het Hof van Cassatie toch procedurefouten of misschien bedenken de zusters in Malonne zich, zegt hij. Zelf wil hij blijven strijden voor zijn dochter. Maar vandaag naar Malonne gaan, doet hij niet. Marchal is schooldirecteur en wordt daar verwacht vandaag.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in