Gemeenteraad houdt 1 minuut stilte voor ontmijner
Foto: *
De Leuvense gemeenteraad heeft maandagavond bij het begin van de zitting één minuut stilte in acht genomen voor de ontmijner van Dovo die vorige week het leven verloor bij een munitieontploffing in Helchteren. De ontmijningsdienst van het leger is ook gehuisvest in het Kwartier Meerdaal aan de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee, vlakbij de grens met Leuven.

'Als onmiddellijke buren voelen wij ons zeer betrokken bij DOVO, temeer omdat wij in het verleden zeer vaak op hen beroep gedaan hebben. Leuven is tijdens de wereldoorlogen vaak getroffen geweest door bombardementen. Nog geregeld stoten we bij bouwwerken op blindgangers die door de ontmijners van DOVO onschadelijk moeten worden gemaakt', aldus burgemeester Louis Tobback (sp.a).

Naast deze minuut stilte heeft Leuven nog andere uitingen van medeleven in petto. Het stadsbestuur zal vrijdag op de dag van de begrafenis van de ontmijner de vlaggen op het stadhuis en het stadskantoor halfstok laten hangen. Het stadsbestuur zal tevens een krans laten bezorgen als de ontmijners op 6 september hun jaarlijkse herdenking houden aan hun monument in Stavelot.

Bij de ontploffing vorige woensdag op het militaire schietterrein in Helchteren raakten ook zes militairen van DOVO gewond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in