Roger De Vlaeminck: 'Ik ga dit boek misschien toch eens lezen'
Foto: BELGA
Roger De Vlaeminck straalde bij de voorstelling van 'De koers is nooit gedaan', een boek over zijn leven en wielercarrière. De pas 65 geworden wielervedette heeft nog steeds zijn eigen, uitgesproken visie op wat gebeurt in de wereld.

'Ik heb nooit boeken over mezelf gelezen. Misschien moet ik voor dit werk toch wel eens tijd maken', lachte Monsieur Paris-Roubaix. 'Eigenlijk had ik helemaal geen zin om mee te werken', vervolgde hij, ernstig nu.

'Carl (Huybrechts, auteur) bleef evenwel zagen zodat ik eindelijk toch toegaf. Ik wou dan wel dat hij alles zou neerpennen zoals ik het zei. Zonder doekjes erom te winden, ik moest ongezouten mijn mening kunnen geven.'

'Ik weet dat ik soms te veel een flapuit ben en dat ik met mijn uitspraken sommige mensen pijn doe, maar ik kan me nu eenmaal niet meer veranderen. Alhoewel. Ik probeer de laatste tijd toch soms mijn woorden wat te wikken en te wegen. Ik zeg wel probeer. Waarom moet iedereen alles zo verbloemen? Elk van ons heeft al eens iets misdaan toch? Waarom altijd die schijnheiligheid?', vroeg De Vlaeminck zich af.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig