'Peeters & Pichal' wordt 'Peeters en Partners' op Radio 1
Annemie Peeters Foto: rr
Hoewel ze had gezworen nooit meer zo vroeg te willen opstaan voor het werk, gaat Annemie Peeters toch weer een ochtendprogramma maken voor Radio 1. Dit najaar is Peeters te horen in 'Peeters & Partners' op zaterdag- en zondagochtend. In de week ruimt 'Peeters & Pichal' baan voor een interactief programma met Jan Hautekiet.

Het nieuwe weekendprogramma wordt uitsluitend met een uitsluitend vrouwelijke redactie gemaakt. 'Ik krijg voortaan elke uitzending een andere sidekick aan mijn zijde, waarmee ik de actualiteit van de afgelopen week overloop en uit een andere hoek probeer te benaderen', legt Peeters uit. 'Het zal niet gaan om de usual suspects, maar om personen die de voorgaande week in de marge van de actualiteit zaten.'

Het vroege opstaan vindt de presentatrice niet langer een probleem. 'Ik wil immers ook niet in de file staan, van negen tot vijf werken of ’s avonds op de VRT zitten, ik heb zoveel eisen', grapt ze.

In plaats van 'Peeters en Pichal' komt een interactief programma met voormalig nethoofd Jan Hautekiet. Hij zet naar eigen zeggen de deur wijd open voor wie vragen heeft en antwoorden zoekt.

’Hautekiet’ kan volgens de presentator elk thema behandelen dat een maatschappelijke impact heeft. Het wordt uitgediept met studiogasten, via mail en met de sociale media. 'We gaan zelfs opnieuw de telefoonlijnen naar de studio openstellen', zegt Hautekiet.

Het twee uur durende zomerprogramma ’Touché’ wordt voortaan een zondagse show met Friedl’ Lesage. Daarna volgt een uurtje "...voor beginners", een nieuw muziekprogramma met Luc Janssen.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig