Jan Ullrich: 'Ben ook trots op tweede plaatsen'
Foto: AFP
Jan Ullrich heeft niet meteen een mening over de mogelijke schrapping van alle resultaten van Lance Armstrong. De Duitser werd in de Ronde van Frankrijk van 2000, 2001 en 2003 telkens tweede achter de Amerikaan en zou dus mogelijk alsnog tot tourwinnaar uitgeroepen kunnen worden.

Donderdag maakte de Texaan immers bekend dat hij zijn juridische strijd tegen het Amerikaans antidopingagentschap USADA staakt, wat kan leiden tot schrapping van al zijn resultaten.

'Ik ben er niet meteen mee bezig', verduidelijkte Ullrich. 'Ik weet hoe het toenmalige klassement er uit zag. Ik heb mijn profcarrière intussen afgesloten en heb altijd gezegd dat ik trots ben op mijn tweede plaatsen.'

Zelf ook niet onbesproken

De intussen 38-jarige Ullrich werd in februari van dit jaar voor twee jaar geschorst door het Internationaal Sporttribunaal TAS omwille van inbreuken op de dopingwetgeving. Het TAS besliste om de inmiddels gestopte tourwinnaar van 1997 vanaf 22 augustus 2011 voor twee jaar te schorsen met terugwerkende kracht. Ook al zijn resultaten behaald sinds mei 2005 werden geschrapt.

Ullrich testte nooit positief tijdens een dopingcontrole, maar tussen 2003 en 2006 zou hij 24 keer langs geweest zijn bij dokter Fuentes, de spilfiguur in de Puerto-bloeddopingzaak. Ullrich gaf dopinggebruik nooit toe, maar erkende wel dat hij contact onderhield met Fuentes.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in