WADA: 'Jammer dat Armstrong niet voor de rechtbank komt'
John Fahey Foto: Belga
John Fahey, de voorzitter van het Wereldantidopingagentschap WADA, vindt het jammer dat Lance Armstrong zich niet voor een rechtbank kan uitspreken. Eerder op de dag raakte bekend dat de zevenvoudige tourwinnaar zijn juridische strijd tegen het Amerikaans antidopingagentschap USADA staakt en zich niet meer verzet tegen de dopingverdachtmakingen aan zijn adres.

'Ik had graag gehad dat alle beschuldigingen, insinuaties en geruchten van de voorbije jaren onderzocht zouden worden door een rechtbank. Na een gerechtelijke procedure zou de hele wereld dan alle feiten, van welke aard dan ook, te horen kunnen krijgen', verklaarde Fahey aan de Australische radiozender ABC.

Fahey is ervan overtuigd dat het Amerikaans antidopingbureau USADA de zaak volgens de regels van het WADA heeft behandeld. 'De rechter in Texas heeft ook besloten om zich er niet in te mengen, daarom heeft het USADA nu het recht om een straf op leggen volgens de antidopingcode van het WADA.'

Eerder op de dag had USADA-directeur Travis Tygart al laten verstaan dat Armstrong zijn zeven tourzeges en al zijn behaalde overwinningen sinds 1 augustus 1998 zal moeten inleveren. Daarover heeft het WADA zich echter nog niet uitgesproken.


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in