Paul Marchal: 'Wisten dat beroep verworpen zou worden'
Foto: Photo News
Voor Paul Marchal, de vader van de door Marc Dutroux vermoorde An, was het vooraf al klaar en duidelijk dat het geen zin had om als slachtoffer beroep aan te tekenen bij het Hof van Cassatie tegen de beslissing om Michelle Martin voorwaardelijk vervroegd vrij te laten.

In tegenstelling tot Jean-Denis Lejeune, vader van de vermoorde Julie, en Laetitia Delhez heeft Paul Marchal geen beroep aangetekend. 'Onze advocaat zei dat het onontvankelijk verklaard zou worden en dus zijn we niet verder gegaan', zegt Marchal.

Le Soir kon donderdag het advies van de advocaat-generaal van Cassatie inkijken en bericht dat het beroep van de slachtoffers naar alle waarschijnlijkheid verworpen zal worden, omdat slachtoffers geen partij zijn in de procedure over de vervroegde vrijlating, waarover de strafuitvoeringsrechtbank beslist.

'Dat lag in de lijn van de verwachtingen. Ik had het laten bevragen en ik wist bij voorbaat dat het wettelijk niet kon. Het zou bovendien veel geld gekost hebben en daarom heb ik ook afgezien van het cassatieberoep. We gaan nu bekijken of we eventueel naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg stappen. Daar kan ik nu nog niet op antwoorden', zei Marchal donderdag in een korte reactie.

Meester Georges-Henri Beauthier, de raadsman van Jean-Denis Lejeune en Laetitia Delhez, heeft ook al aangekondigd dat hij overweegt om naar Straatsburg te stappen.

De definitieve uitspraak van het Hof van Cassatie over het beroep van de burgerlijke partijen valt dinsdag 28 augustus.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in