Zonder Facebook-profiel ben je verdacht
Foto: jobat.be
Wie vandaag – in tegenstelling tot bijna 1 miljard mensen – geen Facebook-profiel heeft, maakt zich zo verdacht bij anderen en kan zelfs als mogelijke misdadiger worden beschouwd. Dat staat in een artikel van het Duitse dagblad Der Tagesspiegel.

In het artikel verkondigt een Duitse psycholoog dat massamoordenaars Anders Breivik en James Holmes, de schutter die twaalf mensen doodschoot tijdens de Amerikaanse Batmanpremière in Aurora, niet terug te vinden waren op Facebook. Anders Breivik had wél een Facebook-profiel, maar maakte het pas aan enkele dagen voor de aanslagen in Oslo en op het eiland Utoya. Volgens de expert kan de afwezigheid van een Facebook-profiel erop wijzen dat men te maken heeft met iemand die niet over een ‘gezond sociaal netwerk’ beschikt en dus misschien wel … een massamoordenaar is.

Beetje (serieus) kort door de bocht, vinden wij, maar toch roepen mensen zonder een Facebook-account alsmaar meer vragen op.Facebook is vandaag immers zo geïntegreerd in ons dagelijkse leven dat er wel iets mis moet zijn met diegenen die deze sociale netwerksite bewust afwijzen.

Iemand die geen Facebook-profiel heeft, moet toch iets verbergen, niet? Of heeft de persoon in kwestie misschien bewust zijn profiel verwijderd omdat er te veel bezwarend materiaal opstond? Kortom, geen Facebook-account hebben, maakt je verdacht en doorbreekt de vanzelfsprekendheid dat iedereen tegenwoordig wél een profiel op het sociale netwerk heeft.

>

>

>

>