Nuyens op weg naar Garmin-Sharp
Nick Nuyens rijdt volgend seizoen mogelijk voor Garmin-Sharp. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen zou bij de Amerikaanse formatie zijn vertrekkende landgenoot Sep Vanmarcke moeten vervangen als kopman in de Vlaamse voorjaarsklassiekers.

De overgang van Nick Nuyens (Saxo Bank-Tinkoff) naar het Amerikaanse Garmin-Sharp is nog niet in kannen en kruiken. 'We zijn in verregaande onderhandelingen met Garmin-Sharp, maar ook nog met andere ploegen', meldde Nuyens' manager Jef Van den Bosch.

Beslissing valt deze week

'Ook met zijn huidige ploeg Saxo Bank zijn we nog aan het praten. Het is dus helemaal nog niet zeker dat Nick naar Garmin trekt. De gesprekken gaan wel de goede kant uit. Ik verwacht voor het einde van de week een doorbraak', aldus Van den Bosch.

De huidige renner van Saxo Bank-Tinkoff Bank zou een contract voor twee jaar kunnen tekenen bij de Amerikaanse formatie. Bij Garmin-Sharp rijdt met Johan Vansummeren nog een Belg.

Van Marcke andersom

De 32-jarige Nuyens reed in 2009 en 2010 voor Rabobank. In 2011 vertrok De Bom van Bevel naar de ploeg van Bjarne Riis en kende in 2011 het beste jaar uit zijn carrière. De Belg schreef toen zowel Dwars door Vlaanderen als de Ronde van Vlaanderen op zijn erelijst bij.

Nuyens zou bij de ploeg van Jonathan Vaughters de vervanger worden van Sep Vanmarcke. De winnaar van de jongste editie van de Omloop Het Nieuwsblad gaf eerder al aan te vertrekken bij Garmin-Sharp. Mogelijk maakt de Kortrijkzaan de omgekeerde beweging naar Saxo Bank.

Ook de Italiaanse sprinter Daniele Bennati (RadioShack) en de Spaanse klimmer David Arroyo (Movistar) zouden dicht staan bij een overstap naar de ploeg van Bjarne Riis.