Flecha moet Devolder doen vergeten bij Vacansoleil-DCM
Foto: PHOTOPRESS.BE
De 34-jarige Spanjaard Juan Antonio Flecha rijdt vanaf 1 januari van volgend jaar voor Vacansoleil-DCM. Dat maakte de Nederlandse formatie maandag bekend. Nadat Stijn Devolder na enkele tegenvallende prestaties werd doorgestuurd, zocht de Nederlandse wielerploeg een nieuwe kopman voor de voorjaarsklassiekers.

'Het afgelopen voorjaar kwamen we na het wegvallen van kopman Björn Leukemans in de klassieke finales tekort', stelt manager Daan Luijckx. 'Waar in de meerdaagse koersen jonge mannen als Thomas De Gendt en Wout Poels aansluiting vonden met de wereldtop, is er in de klassiekers nog een stapje te zetten. Als team waren we daarom op zoek naar een renner die de jonge mannen beter kan laten presteren en die zelf ook nog finales kan rijden. De Spanjaard is in staat om, net als Leukemans, ook als wegkapitein op te treden. Met Flecha halen we een naam in huis die al jaren aan de top staat en ervaring van meerdere topteams meebrengt.'

Flecha koos voor de Nederlandse ploeg vanwege de attractieve manier van koersen. 'Die geeft mij de kans om te laten zien waar ik goed in ben.'

Flecha begon zijn sportieve carrière bij Relax in 2000. Het jaar daarop reed hij rond in het shirt van iBanesto.com om van 2004 tot 2005 voor het Italiaanse Fassa Bortolo uit te komen. Van 2006 tot en met 2009 was hij bij Rabobank al in Nederlandse loondienst om in 2010 aan de slag te gaan bij het Britse Team Sky.

Flecha won de Omloop Het Nieuwsblad van 2010 en stond er meerdere malen op het podium. De Spaanjaard is al jaren een certitude in het voorjaar en stond al drie keer op het podium in Parijs-Roubaix en werd ook al 3de in zowel de Ronde van Vlaanderen, de Brabantse Pijl als de E3 Prijs.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in