Topmodel Cindy Crawford gaat in zee met de modeketen C&A voor haar eerste kledingcollectie. Met deze samenwerking mikt ze op een draagbare, comfortabele collectie die elke vrouw flatteert.

'Ik heb altijd gedroomd van een eigen collectie en grijp de kans die C&A me biedt met beide handen aan', vertelt Cindy Crawford. 'Het uitgangspunt om comfortabele kledij te ontwerpen voor elke dag, sprak me meteen aan. Elke vrouw wil stralen, of ze nu haar kinderen naar school brengt, een dag op kantoor werkt of een etentje met haar man heeft gepland. Die veelzijdigheid vind ik belangrijk.'

De collectie is opgebouwd rond drie verschillende lijnen. Er is de natuurlijke lijn waar warme aardekleuren domineren. In de glamrocklijn overheersen kobaltblauw en zwart. De derde, meest uitgebreide lijn mixt tijdloze tinten zoals zwart en grijs.

De collectie telt blazers, lederen jasjes, slimfits en jeans maar ook cardigans, truien en hemden. Crawford introduceerde ook haar favoriete kledingstuk: de coatigan, een lange cardigan die het midden houdt tussen jas en gilet.

Eind augustus is de collectie verkrijgbaar in de winkels en online.