Op de tweede speeldag van de Franse Ligue 1 heeft Paris Saint-Germain opnieuw punten laten liggen. PSG geraakte buitenshuis niet voorbij Ajaccio, het werd 0-0. Olympique Marseille nam eerder met 2-0 afstand van Sochaux. Gignac zorgde in de tweede helft voor het openingsdoelpunt en Fanni zette net voor affluiten de 2-0 op het bord. Ook Bordeaux won.

Ook Bordeaux begon met een driepunter aan de competitie met een 1-0-overwinning tegen Rennes. Obraniak zorgde een kwartier voor tijd voor de winning goal.

Beide ploegen hebben nu zes op zes en delen de leiding met Lyon en Bastia.

Nadat het vorige week al niet verder kwam dan een gelijkspel, bleef Paris Saint-Germain ook zondagavond steken op een gelijkspel. Het sterrenteam van trainer Ancelotti moest op het veld van Ajaccio nog gelukkig zijn met de 0-0, want op het einde kwam PSG nog goed weg.

Op het uur moest de ploeg uit de Franse hoofdstad met 10 verder na een horrortackle van Lavezzi. De Italiaan ging met twee voeten vooruit door en slikte een meer dan terechte rode kaart.

De frustraties liepen hoog op bij PSG want samen met zijn ploeg kreeg ook Ancelotti het moeiiljk om zich in te houden. Met nog tien minuten op de klok schopte de Italiaanse coach boos een voorwerp het veld op: het leverde hem een veldverwijdering op en Ancelotti verdween gedwongen tien minuten te vroeg de catacomben in.

Diep in de extra tijd moest de wedstrijd nog even worden stilgelegd omdat de stadionlichten waren uitgevallen, maar uiteindelijk kon de wedstrijd toch uitgespeeld worden.

Uitslagen:

Zaterdag
Rijsel - AS Nancy 1-1
Lyon - Troyes 4-1
Lorient - Montpellier 2-1
Bastia - Reims 2-1
Brest - Evian 1-0
Toulouse - St-Etienne 2-1
Valenciennes - Nice 0-0

Zondag
Bordeaux - Rennes 1-0
Marseille - Sochaux 2-0
Ajaccio - PSG 0-0