De natuurbranden op het Canarische eiland La Gomera, die twee weken geleden begonnen, zijn nog niet compleet geblust. Volgens de Spaanse autoriteiten smeulen delen van het eiland nog steeds.

De vuurzee heeft al twaalf procent van het eiland in de as gelegd. De brandweer heeft moeite een hooggelegen gebied te bereiken vanwege het risico op aardverschuivingen.

Het nationaal park Garajonay, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, is zwaar getroffen. Zo'n achthonderd hectare van het park is verwoest.

Een woordvoerster van de lokale autoriteiten zei dat de branden waarschijnlijk aangestoken zijn. Sinds mei is de brandweer al dertig keer uitgerukt. 'Tot dusver waren we in staat om de pogingen tot brandstichting het hoofd te bieden, maar uiteindelijk zijn ze erin geslaagd het eiland in brand te zetten', aldus Margarita Ramos.

Donderdag werd bekend dat mensen zijn aangehouden in verband met de natuurbranden. Hoeveel arrestaties er zijn verricht en waar de verdachten van worden beticht is niet bekendgemaakt.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig