Standard heeft de Waalse derby tegen Charleroi gewonnen. Na twee vroege doelpunten langs beide zijden mocht Standard blij zijn dat het tegen een moedig Charleroi met een 1-3-voorsprong, én met een man meer, ging rusten. In de tweede helft wisten Buyens en Ezekiel de score nog aan te dikken voor de bezoekers.

Charleroi en Standard begonnen beide vol goede wil aan de wedstrijd en dat resulteerde in een blitzstart. Na drie minuten al bracht Ezekiel Standard op voorsprong. Lang konden de Rouches daar echter niet van genieten want drie minuten later hing Harlem-Eddy Gnohere de bordjes alweer in evenwicht: 1-1.

Opdoffer
Na de snelle doelpunten ging de bal goed over en weer: Kage voor Charleroi, en Ajdarevic voor Standard misten allebei het doel nipt. Een moedige thuisploeg kwam kort voor rust toch op achterstand, nadat Ajdarevic een uitgemeten voorzet van Seijas in doel knalde: 1-2. En alsof dat nog niet genoeg was voor de Carollo's, kregen ze meteen daarna nog een grotere opdoffer te incasseren wanneer Elvedin Dzinic de doorgebroken Ezekiel neerhaalde in het strafschopgebied: rood en penalty die door Seijas werd omgezet in de 1-3.

De tweede helft begon zeer slap en het was wachten op Bojovic die van deze Waalse derby opnieuw een wedstrijd maakte door op het uur de aansluitingstreffer te scoren. De hoop bij de thuisploeg werd drie minuten later alweer de grond in geboord toen Yoni Buyens Standard opnieuw op rozen zette door de 2-4 over Mandanda te lobben.

Onanks de man-meer-situatie gaf Standard te veel kansen weg tegen Charleroi. Daarom bleef het hopen voor de Zebra's, maar de thuisploeg kon het niet meer blijven belopen en Buyens gaf met zijn tweede van de avond de overwinning van de Rouches nog wat meer glans. Ook Ezekiel nog zijn tweede doelpunt van de avond mee en zette de 2-6-eindstand op het bord.

Standard schuift op naar de vierde plek, terwijl Charleroi twaalde blijft na vier speeldagen.