Verrassende Arnaud Démare wint ontregelde spurt in Hamburg
Foto: Photo News
Arnaud Démare heeft de Vattenfall Cyclassics in Hamburg gewonnen. De Belgen, met Van Avermaet en Hermans, koersten zeer actief mee, maar konden de massaspurt niet ontlopen. Ook Tom Boonen liet zich zien, maar hij finishte uiteindelijk als vierde.

De vlucht van de dag in de Hamburgse klassieker werd dit jaar gevormd door Andreas Dietziker van Team NetApp, Jesse Sergent van het RadioShack van Johan Bruyneel en Gregor Gazvoda van het Franse AG2R.

Het liedje van de drie was uitgezongen op weg na de tweede beklimming van de Waseberg, die in totaal vier keer beklommen moest worden. Op de voorlaatste beklimming van de Waseberg, op iets minder dan 30 kilometer van de streep, ontstond een zeer aantrekkelijke kopgroep met onder meer Tom Boonen, Van Avermaet, Leukemans en Peter Sagan. Lotto-Belisol had niemand mee en moest in het peloton vol aan de bak om de koplopers terug te nemen. Dat lukte snel doordat het vooraan niet boterde en Boonen het zelfs even alleen probeerde.

Hermans alleen
In gesloten slagorde ging het dan opnieuw naar de Waseberg, waarop Ben Hermans iedereen achter zich liet en het alleen probeerde. Achter hem brak het peloton in stukken, met een groepje van vier, met Van Avermaet, dat de achtervolging op Hermans inzette.

Op zeven kilometer van de streep was het echter over voor Hermans toen een aanstormend peloton, met Sky en Lotto-Belisol op kop, hem en de achtervolgende groep op de nek vielen. Verschillende renners probeerden nog te ontsnappen, maar de groepsspurt, met alle favorieten, was onvermijdelijk.

De jongste renner van de WorldTour, Arnaud Démare, verraste daarin vriend en vijand door overtuigend Greipel af te houden en de Vattenfall Cyclassics op zijn naam te schrijven. Tom Boonen werd in de hectische massaspurt, die ontsierd werd door een valpartij, vierde.

Uitslag:

1. Arnaud Demare 6:03:20"
2. Andre Greipe ZT
3. Giacomo Nizzolo
4. Tom Boonen
5. Edvald Boasson Hagen
6. Mark Renshaw
7. Heinrich Haussler
8. Manuel Bellett
9. Tom Veelers
10. Borut Bozic

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig