Hazard schittert in Premier League-debuut
Foto: AFP
Eden Hazard heeft zijn officiële debuut in de Premier League gemaakt met een sterke prestatie op het veld van Wigan Athletic. Hazard zorgde voor de assist van het openingsdoelpunt van Ivanovic en lokte een penaltyfout uit, wat Chelsea op weg zette naar de 0-2-overwinning.

Vooral bij de assist op Branislav Ivanovic toonde Hazard zijn klasse. Hij draaide knap weg van zijn man en stak heerlijk door tot bij de Servische rechtsachter, die in de korte hoek binnenknalde. Bij de strafschopfase dook Hazard de zestien binnen, waarna Ramis niet anders kon dan hem foutief afstoppen. Scheidsrechter Michael Jones aarzelde niet en legde de bal op de stip, Lampard knalde de 0-2 tegen de netten.

Na het wervelende begin verwaterde het spel van The Blues. Chelsea-coach Di Matteo stuurde zijn troepen achteruit, waardoor Wigan - zonder al te veel te dreigen - wat meer in de wedstrijd kwam. Na 64 minuten mocht Hazard gaan rusten. In zijn plaats kwam het Braziliaanse toptalent Oscar.

Ook Vincent Kompany begon het seizoen in de Premier League met een overwinning. Kompany en zijn Manchester City kwamen tegen Southampton net voor rust op voorsprong via Tévez. In de tweede helft kreeg City het echter nog benauwd toen eerst Lambert gelijk maakte en met nog twintig minuten op de klok Davis de 1-2 op het bord zette.

Gelukkig voor City maakte Dzeko snel de 2-2 en zorgde Nasri tien minuten voor tijd voor de winning goal: 3-2.

Eerste speeldag Premier League:

Zaterdag
Arsenal - Sunderland 0-0
Fulham - Norwich 4-0
QPR - Swansea 0-5
Reading-Stoke 0-1
West Bromwich - Liverpool 3-0
West Ham - Aston Villa 1-0
Newcastle United - Tottenham Hotspur 0-0

Zondag
Wigan Athletic - Chelsea 0-2
Manchester City - Southampton 3-2

Maandag
Everton - Manchester United

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig