De Leuvense politie heeft zondagochtend omstreeks 4 uur in Kessel-Lo een illegale openluchtfuif stilgelegd. De organisatoren hadden de terreinen van de NMBS en Evian uitgekozen als locatie voor een fuif met een hele reeks dj's. Dat meldt de politie van Leuven.

Op meerdere plaatsen in Kessel-Lo, Wilsele en zelfs Herent waren klachten over geluidshinder door muziek gemeld. De bron van deze lawaaioverlast vinden bleek niet eenvoudig. Uiteindelijk ontdekte een van de patrouilles dat de muziek afkomstig was van de terreinen van Evian en de NMBS op de Eénmeilaan. Dit ruime terrein is volledig aan het zicht onttrokken. Op het terrein stonden tientallen wagens geparkeerd, ertussen was een toog geïnstalleerd.

Toen de politiepatrouilles het domein opreden, zetten enkele van de ruim 150 aanwezige jongeren het onmiddellijk op een rennen. De dj kon worden tegengehouden door een van de politie-inspecteurs. De politieman kwam tijdens deze interventie ten val en bezeerde zijn knie op een niet meer gebruikt treinspoor. Hij is hierdoor 3 dagen arbeidsongeschikt.

Aan de toog werd een van de organisatoren van de fuif aangetroffen. Hij gaf onmiddellijk te kennen geen vergunning te hebben voor de fuif in openlucht. De nog aanwezige feestgangers werden aangemaand het terrein zo snel mogelijk te verlaten. Er werd een proces-verbaal opgesteld.

De muziekinstallatie werd in beslag genomen. Tijdens het demonteren van de installatie werd een lijstje aangetroffen met de namen van de dj's die tijdens de fuif kwamen spelen.