Google zet via Motorola de aanval in op Apple
Tablet van Motorola getoond op hoofdkwartier van Google Foto: AP
Motorola Mobility, het telefoonbedrijf dat onderdeel uitmaakt van internetgigant Google, spant een proces aan tegen Apple voor patentinbreuk. Dat meldt het persagengschap Bloomberg.

Motorola heeft bij de International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten, die beslist over importverboden, een klacht ingediend. Volgens Motorola schendt Apple met haar producten zeven patenten, onder andere voor push-notificaties bij e-mail, locatieherinneringen, videospelers en Siri-spraakherkenning.

Motorola wil dat de import van iPhones, iPads en Mac computers naar de Verenigde Staten wordt verboden. De producten van Apple worden in Azië gemaakt.

Al sinds 2010 vechten Apple en Motorola een juridische strijd uit over patenten. Het is voor het eerst dat Motorola onder leiding van Google een nieuwe patentzaak aanspant.

'We zouden deze zaak graag schikken, maar de onwilligheid van Apple om een licentie-overeenkomst te accepteren laat ons geen keuze dan de innovaties van ons en onze technici te verdedigen', laat Motorola weten.

Eerder wees een Amerikaanse rechter een patentzaak tussen Apple en Motorola af wegens niet-overtuigende argumenten. Beide partijen gingen in beroep tegen die uitspraak.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig