Bloedhete zondag, volgende dagen nog steeds zomers warm
Foto: BELGA
Het wordt zondagmiddag zonnig en bloedheet. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 33 en 38 graden. De federale overheidsdienst Volksgezondheid raadt de hele bevolking aan om vooral voldoende water te drinken.

Aan zee kan een lichte zeebries wat verkoeling brengen. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuidoost en zuid.

Het is beter om geen fysieke inspanningen te doen op het heetst van de dag, maar eerder in de ochtend of tijdens de avond, wanneer het frisser is. Koffie en alcoholische dranken kunnen best zoveel mogelijk vermeden worden, want die werken uitdroging in de hand.

Vanavond kans op onweer

Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht kan vooral over het westen van het land een warmteonweer ontstaan. Later vannacht wordt het snel weer droog en licht bewolkt. De minima schommelen tussen de 17 en de 22 graden.

Maandag is er nog geregeld zon maar omdat de wind uit de richting van de zee komt gewaaid, wordt het niet meer zo warm. Plaatselijk is er kans op een bui, eventueel met onweer. De matige wind waait uit richtingen tussen west en zuidwest. De maxima bedragen 23 graden op de stranden en 25 tot 30 graden in het binnenland.

Vanaf woensdag frisser

Later in de week neemt de warmte verder af en schakelen we over op een licht wisselvallig weertype met meer bewolking en soms een bui. Dinsdag schommelt het kwik nog rond de 26 graden. Daarna wordt het gemiddeld zo'n 23 graden.