Lokeren ontplofte pas na de rust onder inpuls van een sterk ingevallen Patosi die voor meer creativiteit zorgde. Milos Maric en Harbaoui waren de doelpuntenmakers van dienst. In de toegevoegde tijd scoorde Destorme nog de eerredder: 2-1.

Na vijf minuten groot alarm in de Lokerse defensie. Enevoldsen kwam oog in oog te staan met doelman Copa na een prima dieptepas van Junker. Enevoldsen verknoeide de huizenhoge kans. De thuisploeg vond zijn draai niet en was bijzonder slordig in de passing. KV Mechelen liet de bal goed zijn werk doen en was beter in de opbouw. Zo liet de jonge Van Tricht Taravel ter plaatse maar schoot dan te zwak in de armen van Copa.

Lokeren kon pas een eerste keer echt dreigen iets voor het halfuur. De Ceulaer haalde uit en doelman Renard ging goed plat. De duels waren bitsig. Scheidsrechter Delferière diende het spel vaak stil te leggen wat de kwaliteit niet ten goede kwam. Cordaro testte ook nog eens de alertheid van de wederoptredende Copa. Iets voor het rustsignaal had De Ceulaer de scoren moeten openen voor Lokeren. Na een blunder in de Mechelse defensie kwam de Rode Duivel alleen voor Renard te staan. De Limburger zag echter zijn doelpoging op de paal uiteenspatten. In de volgende fase kraakte De Pauw zijn halve omhaal.

Tempo hoger

In de tweede periode lag het tempo hoger en was er ook meer dreiging voor doel. Cordaro had beter moeten doen na een perfect uitgevoerde counter. Hij mikte de vrije schietkans hoog over. Aan de overkant toonde Patosi zich aartsgevaarlijk. Renard had alle moeite van de wereld om de pegel van de Zuid-Afrikaan te stoppen. De Petter gleed een voorzet van Cordaro naast. Copa tipte een prima vrijschop van Van Tricht over de lat.

Op het uur trapte Milos Maric de 1-0 tegen de touwen na prima voorbereidend werk van De Ceulaer. Henkens deed zijn voorzet nog afwijken in de voeten van de toegesnelde Maric. Lokeren duwde door en De Ceulaer besloot op de uitgekomen Renard. In drie minuten hing Malinwa in de touwen. Harbaoui verwerkte een gemeten voorzet van Patosi tegen de touwen. De Waaslanders namen het commando over voetbalden een pak kansen bij elkaar. Copa hield Ruiz van de aansluitingstreffer. De goal van Destorme kwam te laat.

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in