OHL en Cercle staan al sinds de komst van de Leuvenaars naar eerste klasse borg voor open en spektakelrijke wedstrijden. Vorig seizoen speelden ze er zo drie. Nu hebben ze er al weer een op hun conto. OHL won, maar Cercle had dat ook kunnen doen.

Na de sterke openingsminuten van OHL, ontplooide Cercle het normale aanvallende spel. Dat leidde tot kansen voor D’Haene en Smolders, maar Bailly zat er telkens goed tussen. Tegen het strafschopdoelpunt van Iachtchouk kort na de drankpauze had de OHL-keeper geen verhaal. De strafschop kwam er voor en allicht onnodige fout van De Roeck op D’Haene.

OHL had voordien ook een goede kans. Weuts trok alleen naar doel, maar struikelde over de stroppende bal. Tien minuten na het openingsdoelpunt had de doorgebroken Vetokele de 0-2 binnen bereik, maar Bailly redde met de voet in hoekshop. Even later werd het 1-1. Ngolok kopte op een center van Van Goethem voorbij Verbist. De vlam sloeg in de pan. OHL greep Cercle naar de keel en was dicht bij de 2-1, maar Chuka miste op een teruglegger van Ibou, Boi kreeg een center van de Ivoriaan niet over de lijn en Obou schoot van dichtbij naast.

Misverstand

Bob Peeters verving na de pauze de ongelukkige Vetokele door Rudy, weer in genade gevallen bij Cercle-fans en maats na zijn mislukte transfer. Het spelbeeld zakte behoorlijk in het eerste gedeelte van de tweede helft. Of de twee ploegen een beetje schrik van elkaar kregen met de onwaarschijnlijke onderlinge wedstrijden van vorig seizoen in gedachten of last hadden van de warmte, was niet te achterhalen. Feit is dat er in beide kampen tactischer gespeeld werd. Helpen dat dat niet, zeker niet omdat Weuts en Bailly bij OHL een huizenhoog misverstand creëerden. De ene kopte te kort terug, de andere kwam wijfelend uit. Rudy zat er tussen en bracht Cercle weer aan de leiding. De gelijkmaker kwam er op een even rare manier.Cornelis maakte in het pak een soort onnodige reflex-hands. Ibou zette de daaruit voortkomende strafschop om.

De partij kreeg weer het animo van voor de pauze. Van Geneugden greep in. Hij verving back Weuts door flankaanvaller Azevedo en de bleke spits Chuka door de debuterende targetman Christian Pouga. Die knuselde samen met Azevedo een kans in elkaar. Karel Geraerts zette ze om. Bailly had wat geluk bij een doelrijpe fase. Verbist ranselde nog een vrijschop van Ibou in corner.

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in