Met twee late doelpunten van Van Der Bruggen en Bruls konden de Buffalo’s met een goed gevoel terug richting Gent. Waasland-Beveren bleef verweesd achter. De Waaslanders blijven door deze nieuwe nederlaag onderaan bengelen in de rangschikking.

De eerste helft was ontzettend zwak. De enkele halve kansjes waren op één hand te tellen en voor de rest grossierden beide ploegen op een wandeltempo in slechte passes en voorzetten. Clepkens moest als eerste reageren op een persoonlijke actie van Bruls. Maréval probeerde het even later met een kopbal op hoekschop van Remacle maar het was Bruls die Clepkens voor de eerste keer echt aan het werk zette. Hij pareerde in twee keer.

Er werd gehoopt dat de drankpauze (wegens de hitte) voor meer inspiratie zou zorgen, maar niets was minder waar. Padt moest nog wel een kopballetje van Plut pakken en Van Der Bruggen kon een voorzet van Cavens net op tijd onschadelijk maken voor de vrijstaande Dugary. In de slotfase van de eerste helft toch even opwinding toen Ladrière neerging in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Boucaut reageerde niet. D’Ulivo trapte wel raak maar werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

Meubelen redden

Hoewel Waasland-Beveren in de tweede helft trachtte om meer druk te zetten, bleef het spelpeil beneden niveau. Van Der Bruggen en Cendrós deden nog eens een poging maar het was Bruls die pech kende toen hij vanop afstand tegen de deklat trapte. Aan de overzijde trapte Dugary een voorzet van Ladrière hard over. Conté kreeg plots veel ruimte maar Clepkens hield de nul op het bord.

Farssi leek aan de overzijde dan toch op weg naar een doelpunt maar strandde op de bezoekende verdediging. Invaller Da Silva trapte na een persoonlijke actie hard over. Bezoeker Conté vond het welletjes en zorgde met twee acties voor de doorbraak. Eerst legde hij de bal klaar voor Van Der Bruggen, daarna slalomde hij voorbij Clepkens en bood Bruls de tweede treffer aan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in