Zulte Waregem heeft de derby tegen aartsrivaal KV Kortrijk gewonnen met 2-0. In een weinig aantrekkelijke wedstrijd kon het pas in de tweede helft doelman Keet vloeren. Dankzij deze overwinning blijven Dury en zijn mannen leider in het klassement.

In een zwoel Regenboogstadion zagen de talrijk opgekomen supporters de thuisploeg het meeste initiatief nemen, al leverde dat geen doelgevaar op. Kortrijk liet betijen en probeerde met lange ballen Nfor en Mulemo te bereiken. De tropische temperaturen inspireerde geen van beide ploegen tot aantrekkelijk voetbal. Het eerste echte doelgevaar kwam er na een vrije trap van diezelfde Berrier. Keet moest plat voor de kopbal van aanvoerder De fauw. Het eerste echte doelgevaar van Kortrijk kwam er pas op het halfuur. Mulemo zwiepte de bal voor doel van Bossut, maar Colpaert kopte de voorzet in hoekschop. Gelukkig konden beide keepers niet klagen van de koude, want de rest van de eerste helft hadden ze nagenoeg geen werk.

Forza Essevee

In de tweede helft koos Dury voor een aanvallender Zulte Waregem. Malanda bleef in de kleedkamers en Naessens nam zijn vertrouwde rechterflank voor zijn rekening. Het zorgde niet meteen voor spannender voetbal. Ook Kortrijk kon aanvallend quasi niks klaarmaken. Te rommelig voetbal en te veel foutjes zorgden dat de spektakelwaarde omgekeerd evenredig bleef met de temperaturen.

Hein Vanhaezebrouck zette de laatste twintig minuten alles op alles en ging met Dupuis voluit voor de openingstreffer. Toch was het de thuisploeg die de netten voor de eerste keer lieten trillen. De 1-2 was van Berrier en De fauw, de aanvoerder vond Naessens en die verschalkte Keet voor de eerste keer. ’Forza Essevee’ galmde door het Regenboogstadion. Kortrijk probeerde wel maar de bescheiden kansjes konden Bossut niet bedreigen. De mannen van Dury toonden de buren nogmaals hoe het moest. Dankzij een counter kon Berrier de ingevallen Lendric bedienen, die koelbloedig de Kortrijkse doelman opnieuw versloeg. De Kortrijkse aanvallers konden aan de overkant niet hetzelfde klaarspelen. Het kreeg nog enkele hoekschoppen maar dat bracht geen zoden aan de dijk.

Zulte Waregem blijft dankzij zijn overwinning, samen met Club Brugge en Anderlecht, aan de leiding van het klassement. Na afloop van de wedstrijd, schalmde ’Forza Essevee’ nog luider door het stadion... 

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in