Lierse wacht nog altijd op zijn eerste overwinning, maar was blij met het gelijkspel thuis tegen Genk. De Limburgers kwamen in de slotfase op een diefje op voorsprong, maar invaller Adesanya zorgde voor de erg verdiende gelijkmaker.

Het was alsof beide ploegen niet voluit durfden gaan uit schrik voor een terugslag in de tweede helft. Lierse, dat net als Genk ongewijzigd aan de aftrap kwam, zorgde voor het eerste gevaar. Köteles reageerde alert op een streep van Badoui en moest even later plat om een poging van de zeer bedrijvige Menga onschadelijk te maken.

Genk voetbalde minder dwingend dan de week voordien tegen Lokeren en slaagde er helemaal niet in zijn kwalitatief surplus in betere combinaties en dreiging om te zetten. Vlak voor de pauze mocht Nadson zich heel gelukkig prijzen dat hij slechts geel kreeg voor een charge op Menga, die eerst Tshimanga en daarna de Braziliaan als een wervelvind voorbijspurtte. Dat was meteen het laatste vermeldenswaardige feit van een matige eerste helft.

Vuurwerk

De tweede periode was van heel wat betere makelij en begon met vuurwerk. Na een actie van Vossen, die zijn contract gisteren verlengde tot 2017, verplichtte Gorius doelman Sels tot een uitstekende redding. Genk was zich blijkbaar bewust van het feit dat een gelijkspel niet volstond om voeling te houden met de koplopers en probeerde verder van het eigen doel te voetballen, maar slaagde daar nauwelijks in. Er werd te weinig bewogen zonder bal om de thuisploeg in de problemen te brengen.

De Limburgers moesten trouwens op hun hoede zijn voor Menga, die van op zijn teruggetrokken flankpositie veel dreigender was dan eenzame spits Hazurov. Als generale repetitie voor de Europese heenmatch van donderdag tegen Luzern was de confrontatie met Lierse zeker geen succes. Wat de ploeg uit de stad van baron Opsomer betreft, mag het Chris Janssens als een verdienste aangerekend worden dat hij in enkele maanden uit een grondig gewijzigde kern een solide ploeg distilleerde. Zowel op het vlak van collectiviteit als mentaliteit liet geel-zwart een uitstekende indruk.

Dubbele wissel


In het slotkwartier mochten de gasten een kaarsje branden toen een pegel van Bidaoui op de dwarsligger terechtkwam. Mario Been probeerde het tij te doen keren met een dubbele wissel. Met succes, want in de eindfase scoorde Monrose op aangeven van Camus. Lierse leek uitgeteld, maar bleef knokken. Eerst trof Hazurov de paal, maar even later kegelde invaller Adesanya de gelijkmaker voorbij een machteloze Köteles. In de laatste minuut hield de dwarsligger Menga van de winnende treffer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in