Iakovenko redt Anderlecht dat weer strafschop laat liggen
Foto: Photo News
Strafschoppen en Anderlecht, het komt dit seizoen niet meer goed. Heel Anderlecht baalde toen Wasilewski tegen Bergen de penalty van de winst leek te missen, tot invaller Iakovenko de meubelen redde. Paars-wit had overigens geen overschot, want aan de eerste treffer van De Sutter kleefde een buitenspelgeurtje.

Anderlecht ontwikkelde te weinig tempo, al dribbelde Mbokani halfweg de eerste helft wel vier man op een rij. De Sutter stuitte op de vuisten van Werner. Kort na de drankpauze verspeelde Franquart de bal aan De Sutter, die intelligent aflegde voor Gillet. De Rode Duivel legde breed, Jovanovic knalde op de paal. Aan de overkant zwaaide een verraderlijke poging van Matumona over.

Opwinding was er vooral toen Jovanovic kort voor de pauze een rode kaart claimde voor een ingreep van Sapina, maar ref Van De Velde had het bij het rechte eind door de fase niet te bestraffen. Het thuisdoelpunt viel uiteindelijk toch op het perfecte moment voor Anderlecht. De Sutter tikte in één tijd tot bij Jovanovic, waarop zijn Servische ploegmaat strak binnenknalde. Knappe goal, maar De Sutter leek toch nipt buitenspel te staan.

Bergen, tot voor deze match de best scorende ploeg met acht goals, had eigenlijk nog voor de pauze kunnen gelijkstellen. Na een ingestudeerd nummertje zeilde een poging van Matthijs over.

Trauma

Ook in het tweede bedrijf probeerden de bezoekers vlot mee te voetballen. De gelijkmaker was dan ook niet onlogisch. Na een breed uitgesponnen actie over heel veel stationnetjes, met Matthijs in een overzichtelijke rol, schoof Jarju een wonderbaarlijke schicht naar de winkelhaak. Proto was kansloos.

De Draken waren nog niet uitgevierd, of daar kreeg Anderlecht aan de overkant een penalty, na een overtreding en rood voor Sapina op Mbokani. De spionkop hief al gezangen aan, maar met strafschoppen weet je het bij paars-wit dit seizoen nooit. En jawel hoor, Marcin Wasilewski trapte snoeihard maar toch bleek het onvoldoende om doelman Werner te verslaan.

Na Kortrijk, Beerschot en Ekranas al de vierde miskleun van op de stip voor Anderlecht, als je daar maar geen trauma aan overhoudt. De thuisploeg schakelde evenwel meteen een versnelling hoger, stuitte eerst nog op een uitstekende Werner, maar scoorde dan toch. Odoi gooide van op de flank voor doel, Iakovenko kopte stijlvol in de hoek. Zo kan Anderlecht toch (een klein beetje) met een goed gevoel naar Limassol.

Lees het volledige verslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in