Anderlecht blijft ondanks gemiste penalty op kop met Essevee en Club Brugge
Foto: Photo News
Na de vierde speeldag telt de Jupiler Pro League nog steeds drie koplopers. Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem wonnen in eigen huis alledrie echter moeizaam. Paars-wit miste tegen Bergen wzijn vierde strafschop van het seizoen maar klaarde de klus. Club Brugge zwoegde zich voorbij het Beerschot van ex-coach Adrie Koster en Essevee won de West-Vlaamse derby met 2-0. Standard sluipt winst na een knotsgekke Waalse derby al naar een gedeelde vierde plaats met Lokeren en Gent.

Club Brugge greep Beerschot meteen bij de keel en na twintig minuten scoorde Carlos Bacca, voor het eerst in de basis, de openingstreffer nadat de Colombiaan eerder al de paal had getroffen. Na de drankpauze kwamen de Ratten beter in de wedstrijd maar pas in de tweede helft kwamen de bezoekers ook langszij, via een pegel van Stijn Wuytens. Nadien kwamen de bezoekers nog het dichtst bij een doelpunt met drie ballen die van de lijn werden gekeerd maar Jonathan Blondel stelde de moeizame thuiszege toch veilig. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-1 via Meunier.

In een flauwe partij ging Anderlecht tegen Bergen rusten met een 1-0 voorsprong, waarbij het meer kreeg dan het verdiende. Op slag van rust scoorde Jovanovic. Mustapha Jarju lukte na rust echter snel de gelijkmaker na een heel knappe aanval. Nog geen twee minuten later ging Sapina aan de noodrem hangen bij Mbokani. Rood en strafschop maar ook Marcin Wasylewski, al de derde strafschopnemer bij paars-wit, faalde vanop de stip. Tegen tien man kon invaller Iakovenko echter alsnog de meubelen redden: 2-1.

Zulte Waregem, eerder verrassend medekoploper met Brugge en Anderlecht, kon in de derby tegen Kortrijk lang geen afstand nemen. Invaller Jens Naessens en Lendric in de extra tijd hielden Essevee toch nog (even?) mee aan de leiding.

Lokeren volgt via de 2-1-overwinning in het zog van de drie koplopers. AA Gent kroop door het oog van de naald: Van Der Bruggen scoorde vier minuten voor affluiten voor de Buffalo's tegen Waasland Beveren en Brüls dikte nog aan tot 0-2. KRC Genk Genk liet wél dure punten liggen. Steven Joseph-Monrose bracht de Limburgers in de slotfase op voorsprong maar Jason Adesanya maakte vlak voor affluiten nog gelijk voor Lierse: 1-1.

OHL duwde Cercle Brugge nog wat dieper de put in door met 3-2 in eigen huis te winnen. De mannen van Bob Peeters tellen amper één puntje en staan samen met Beerschot en Waasland-Beveren nog op de laatste plaats.

Standard ten slotte heeft een knotsgekke Waalse derby tegen Charleroi gewonnen. Na twee vroege doelpunten langs beide zijden mocht Standard blij zijn dat het tegen een moedig Charleroi met een 1-3-voorsprong, én met een man meer, ging rusten. In de tweede helft wisten Buyens en Ezekiel de score nog aan te dikken voor de bezoekers.

Uitslagen:

Club Brugge - Beerschot AC  3-1
Anderlecht - Bergen 2-1
Zulte Waregem - Kortrijk 2-0
OH Leuven - Cercle Brugge  3-2
Lierse SK - Racing Genk  1-1
Lokeren - KV Mechelen 2-1
Waasland Beveren - AA Gent 0-2
Charleroi - Standard2-6

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in