Romelu Lukaku hoopte door een uitleenbeurt bij West Bromwich Albion meer speelkansen te krijgen dan vorig jaar bij Chelsea, maar thuis tegen Liverpool moest de Rode Duivel alvast op de bank beginnen. In de 67ste minuut mocht hij invallen voor concurrent Long, tien minuten later liet hij zijn eerste officiële doelpunt in de Premier League noteren.

Het nieuwe seizoen bij West Bromwich Albion begon voor Romelu Lukaku zoals het vorige bij Chelsea eindigde: op de bank. Onze landgenoot hoopte bij de middenmoter meer speelkansen te krijgen, maar in de eerste wedstrijd van de Premier League koos manager Steve Clarke voor Shane Long, de spits die hem vorig seizoen goede diensten bewees.

In de 67ste minuut kwam Lukaku bij een 2-0 stand in de plaats van concurrent Shane Long, en onze landgenoot liet zich meteen opmerken. Eerst liet Zoltan Gera nog een gemaakt doelpunt op assist van Lukaku liggen, even later maakte hij er zelf met het hoofd 3-0 van.

Lukaku vond op de bank ook een oude bekende terug: Yassine El Ghanassy, die voor één seizoen wordt uitgeleend door AA Gent. Ook El Ghanassy zag een concurrent in de basis starten: de Hongaarse international Zoltan Gera. De Marokkaanse Belg mocht niet invallen.