Johan Derksen: 'Verlies tegen B-land België is niet de fout van Van Gaal'
Johan Derksen Foto: PN
Johan Derksen, Nederlands voetbalanalist en hoofdredacteur van het weekblad Voetbal International, was op de Nederlandse televisie opvallend mild voor bondscoach Louis Van Gaal na de 4-2-nederlaag tegen België.

 Derksen, bekend als een spijkerharde voetbalcriticus en, loopt nochtans niet al te hoog op met Van Gaal. 'Ik vind Van Gaal een stuitend vervelende man, maar je kan hem vanavond nauwelijks iets aanwrijven. Als hij over voetbal praat, heeft hij het meestal bij het rechte eind. Ik geef hem 8', aldus Derksen.

'Het is normaal dat hij vandaag enkele dingen wou uitproberen, daar dienen oefeninterlands nu eenmaal voor. Van Gaal heeft de juiste spelers op de juiste posities gezet. Dit was het beste elftal dat Nederland vandaag op de mat kon brengen. Het 4-2-verlies valt hem niet aan te rekenen. Het zijn de spelers zelf die kinderlijk in de fout zijn gegaan. Bepaalde spelers die internationale top heten te zijn, hebben Van Gaal compleet te kijk gezet. Het was vanavond duidelijk dat enkele spelers niet in vorm zijn. En dan verlies je nu eenmaal van een B-land als België.'