Dertigtal mensen opgepakt in en rond stadion
Foto: BELGA
De politie heeft woensdagavond in het kader van de vriendschappelijke interland België-Nederland in totaal 32 mensen opgepakt. Twee politie-inspecteurs raakten lichtgewond bij een vechtpartij in het stadion. Dat heeft Christian De Coninck, de woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, meegedeeld.

 Naar aanleiding van de vechtpartij aan de ingang van tribune 4, werden vier mensen opgepakt wegens openbare dronkenschap en vechten.

Voorts werden aan de Brusselse beurs 22 Nederlanders opgepakt die geen ticket hadden voor de wedstrijd. Zij werden opgepakt voor verstoren van de openbare orde en overtreden van de voetbalwet. Op het Heizelplateau werden zes Belgen om dezelfde reden opgepakt. 'Ze stonden alle zes gekend voor verschillende misdrijven', aldus de politiewoordvoerder.

Aan de medische posten rond het stadion werden bijna veertig mensen verzorgd voor onder andere misselijkheid en uitdroging. De medische diensten kregen vier ernstigere gevallen over de vloer (twee enkelfracturen, een hoofdtrauma en een persoon met snijwonden aan een hand), vooral door valpartijen in het supportersdorp.

In het Koning Boudewijnstadion volgden 39.841 supporters de wedstrijd, onder wie 1.070 Nederlanders, zei de woordvoerder nog.