Jan Vertonghen: 'Invallers waren fantastisch'
Vertonghen Foto: Photo News
Verdediger Jan Vertonghen mocht tien minuten voor affluiten de 4-2 eindstand op het bord zetten in de oefeninterland tussen België en Nederland. De ex-Ajacied trok in het Koning Boudewijnstadion verschillende keren goed mee naar voren en zag die acties ook beloond met een goal. Defensief liep het kort na rust wel wat minder, toen Nederland twee keer kon scoren in evenveel minuten.

'We kregen het even benauwd met die twee goals tegen op korte tijd. Zelf ga ik misschien vooral bij die eerste goal in de fout, maar ik moet de beelden nog eens zien. We hebben Vincent (Kompany) achteraan toch wel gemist', stelde Vertonghen.

Daarna focuste hij op het knappe resultaat van de Duivels. 'We haalden een 1-2 achterstand op, en hebben getoond dat we veel scorend vermogen en snelheid hebben. De invallers hebben het fantastisch gedaan, en eigenlijk hebben we nog veel kansen gemist', zei de kersverse speler van Tottenham.

'Ik ben ook heel blij met mijn doelpunt. Dries Mertens toonde vista en gaf me een uitstekende assist. Hij legde hem wel op mijn rechter, maar ik kon de klus wel klaren. Ik voel me stilaan in mijn sas op de positie van linksback. De automatismen beginnen in de hele ploeg beter en beter te lopen, en dan missen we nog Fellaini en Kompany. Het ziet er heel goed uit', concludeerde Vertonghen.