Thibaut Courtois: 'Goed met het oog op Wales'
Courtois juicht na afloop Foto: Photo News
België heeft vertrouwen getankt met het oog op de start van de WK-kwalificatiecampagne, op 7 september in en tegen Wales. De Rode Duivels waren woensdag in het eigen Koning Boudewijnstadion met 4-2 te sterk voor Nederland. Thibaut Courtois kreeg de voorkeur op Simon Mignolet in doel en pakte uit met enkele sublieme reddingen.

'Ik denk dat onze eerste helft goed was. We lieten het initiatief wat aan hen, maar ik vond Nederland niet zo gevaarlijk', analyseerde de Chelsea-huurling, die nog een jaar bij Atletico Madrid blijft.

Benteke bracht België na 20 minuten op voorsprong, maar kort na rust stond het al snel 1-2 voor Oranje. 'Na rust zijn we iets te slap begonnen", erkende Courtois. 'We krijgen twee goals tegen, maar hebben wel meteen omgeschakeld. Eerst bracht Stekelenburg nog een paar keer redding, maar onder onze druk was het niet vol te houden.'

Gekneusde ribben

Een sterk ingevallen Mertens zorgde voor de gelijkmaker, Lukaku en Vertonghen zetten de eindstand op het bord. 'Het is super dat we deze derby hebben gewonnen, in deze schitterende sfeer en in een uitverkocht stadion. Dit was een goeie match met het oog op Wales', besloot de doelman.

In de eerste heft kwam de hoog opgeschoten doelwachter in een pijnlijk contact met Rafael Van Der Vaart. De speler van Tottenham plantte zijn studs op de ribbenkas van Courtois. 'Ik denk dat mijn ribben en biceps wel gekneusd zijn. Het doet veel pijn, maar ik wilde in deze schitterende sfeer per se de wedstrijd uitspelen. Tegen Wales zal ik er wel terug staan.'