Italiaanse voetballer stopt hongerstaking na vier dagen
Emanuele Pesoli Foto: AP
De Italiaanse voetballer Emanuele Pesoli heeft woensdag een punt gezet achter de hongerstaking die hij zaterdag begonnen was. Pesoli wou op die manier protesteren tegen zijn driejarige schorsing voor zijn aandeel in het omkoopschandaal 'Calcioscommesse'.

De 31-jarige Italiaan werd geschorst wegens het manipuleren van wedstrijden toen hij nog bij AC Siena speelde. Na de uitspraak ketende hij zich vast aan de deur van de hoofdzetel van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) in Rome en begon een hongerstaking. Hij wou een gesprek met FIGC-voorzitter Giancarlo Abete en een confrontatie met de twee spelers die hem van bedrog beschuldigden.

Demetrio Albertini, vicevoorzitter van de Italiaanse bond, heeft ervoor gezorgd dat Pesoli dit weekend voorzitter Abete kan ontmoeten, waarop de voetballer zijn actie stopzette. Pesoli speelt momenteel bij tweedeklasser Hellas Verona.

Behalve Pesoli werden in Calcioscommesse nog andere spelers, trainers en clubleiders bestraft. De bekendste is Antonio Conte, coach van Juventus en ex-coach van Siena. Hij mag tien maanden niet aan het roer staan van de 'Oude Dame'.