Luka Modric verkast naar Real Madrid
Luka Modric Foto: EPA
Na een maandenlange transfersoap zijn Real Madrid en Tottenham Hotspur het toch eens geraakt over de transfer van Luka Modric. De Spaanse topclub betaalt uiteindelijk 30 miljoen euro voor de Kroatische spelverdeler.

De 26-jarige spelmaker vliegt donderdag naar de hoofdstad van Spanje om de transfer af te ronden. Modric stond ook in de belangstelling van het steenrijke Paris Saint-Germain, maar de middenvelder had van meet af aan zijn zinnen gezet op een transfer naar het Estadio Santiago Bernabéu.

Modric is de eerste transfer van de Koninklijken uit Madrid. In 2008 verhuisde de Kroaat van Dinamo Zagreb naar Tottenham. Hij groeide uit tot één van de smaakmakers in de Premier League en speelde in juni een sterk Europees kampioenschap.

Cruyff

Het rugnummer van de look-a-like van Johan Cruyff in Madrid is nog niet bekend. In Londen speelde hij met het nummer 14, hetzelfde als de Nederlandse voetballer in de jaren 70.

Op 11 september zal de nieuwe Madrileense wonderboy te bewonderen zijn in Het Koning Boudewijnstadion. De Rode Duivels spelen dan hun kwalificatiematch voor het wereldkampioenschap in Brazilië tegen Kroatië.

De transfer is geen goed nieuws voor Moussa Dembélé en Axel Witsel. Beide landgenoten werden ook genoemd om het middenveld van Real Madrid te versterken, indien de transfer van Modric niet doorging.