België met Desalle, De Dycker en Van Horebeek in Motorcross der Naties
Clement Desalle Foto: rr.
Joël Smets heeft zijn selectie voor de Motorcross der Naties bekendgemaakt. Clément Desalle, Ken De Dycker en Jeremy Van Horebeek zullen in het laatste weekend van september de Belgische kleuren verdedigen, zo maakte de Belgische Motorrijdersbond woensdag bekend.

Desalle was in de MX1 een zekerheid voor Smets, en voor de Open Klasse koos hij voor de ervaring van De Dycker. Voor de MX2 was de keuze een stuk lastiger voor de selectieheer. 'De balans tussen Joël Roelants en Van Horebeek was behoorlijk in evenwicht', aldus Smets. 'De regelmaat van Van Horebeek en zijn hogere notering in de WK-tussenstand hebben de doorslag gegeven.'

Desalle staat na twaalf manches tweede in de WK-stand van de MX1, na de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli, De Dycker is vijfde. In de MX2-klasse is Van Horebeek derde in de WK-stand, na de Brit Tommy Searle en de ongenaakbare Nederlander Jeffrey Herlings.
Het trio Belgen zal op 30 september extra gemotiveerd aan de start komen van het officieuze WK voor landenteams. De wedstrijd wordt immers gereden voor eigen publiek, op het zandcircuit 'De Heeserbergen' in Lommel.

Vorig jaar eindigde een door blessures geteisterde Belgische ploeg met Joël Roelants, Kevin Strijbos en Marvin Van Daele op de vijfde plaats.