Politie schiet man dood in Erpe-Mere
Foto: hls
In het Oost-Vlaamse Erpe-Mere is een man door de politie neergeschoten na een tussenkomst voor familiaal geweld. De man had zijn partner bedreigd met een mes en bestormde vervolgens de politie. De man werd geraakt in de buik en overleed aan zijn verwondingen. 'Alle elementen wijzen momenteel in de richting van wettige verdediging, maar verder onderzoek loopt nog', zegt het parket van Dendermonde.

De lokale politie werd opgeroepen omdat een man amok maakte in zijn woning in de Oude Broekstraat. Nadat de man eerder zijn vrouw had bedreigd met een mes, keerde hij zich ook tegen de politie die door de dochter des huizes was opgeroepen. 

'De man was misnoegd over de tussenkomst van de politie en heeft een dodelijk steekwapen genomen. Hij is op een van de drie agenten van het interventieteam afgestormd. De agent heeft vanop zeer korte afstand een schot gelost, met dodelijke afloop', meldt het parket. De man viel aan met een dolk en reageerde niet na een mondelinge waarschuwing van de agent.

Het Dendermondse parket en de onderzoeksrechter voeren momenteel een onderzoek naar de exacte omstandigheden van de feiten. De speurders laten een reconstructie uitvoeren van de feiten. Vermoedelijk handelde de agent uit wettige zelfverdediging. 'Alle elementen wijzen momenteel in de richting van wettige verdediging, maar verder onderzoek loopt nog', zegt het parket van Dendermonde.

De man laat een echtgenote en twee kinderen na, een zoon van 20 en een dochter van 17. Er zouden in het verleden al geregeld problemen in het gezin geweest zijn.