Derde titel voor woedende Liesbet De Vocht
Liesbeth De Vocht Foto: © dsj
Na 2009 en vorig jaar heeft Liesbet De Vocht woensdag voor de derde keer het Belgisch kampioenschap tijdrijden gewonnen. Rond de stuwmeren van de Eau d'Heure legde ze de 27,6 kilometer 20 seconden sneller af dan Sofie De Vuyst. Het brons was voor Ann-Sophie Duyck, zij finishte op 40 seconden van de winnares.

'Ik beschouwde De Vuyst en Duyck als mijn voornaamste concurrenten, maar ik heb het vlot gehaald', reageerde De Vocht. 'Op nu naar het WK in Valkenburg waar ik na mijn negende plaats in de wegrit van de Spelen op een nieuwe ereplaats mik.' In de tijdrit op de Spelen werd De Vocht 23e en voorlaatste.

Revanche

De Vocht was woensdag extra gemotiveerd om de Belgische titel te pakken. 'Ik heb gereden op woede, omdat Jean-Luc Vandenbroucke me als koersdirecteur in hoogsteigen persoon van de parkeerplaats gegooid had' aldus de Kempense.

'Ik had me gezet op de parking van de profs en ze konden of wilden niet begrijpen dat ik ook een prof ben bij Rabobank. Zelfs bemiddeling van Freddy Van Steen van de wielerbond hielp niet. Het was verdwijnen of 150 euro boete betalen.'