Zweden kan niet op geblesseerde Ibrahimovic rekenen tegen Brazilië
Foto: Belga
Zweden kan woensdagavond niet op zijn sterspeler en kapitein Zlatan Ibrahimovic (80 caps) rekenen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. Dat deelde de Zweedse voetbalfederatie enkele uren voor de aftrap mee.

De 30-jarige spits van Paris Saint-Germain kreeg zaterdag een trap op de rechtervoet tijdens de competitiewedstrijd tegen Lorient en hield daar een kneuzing aan over.

Eerder zei ook aanvaller Johan Elmander (Galatasaray) al af. Bondscoach Erik Hamrén hoopt nu dat Marcus Berg (Hamburg) voor de doelpunten zal zorgen.

De oefeninterland wordt de laatste in het Rasundastadion in Solna, een buitenwijk van hoofdstad Stockholm, waar Brazilië in 1958 zijn eerste van vijf wereldtitels veroverde, in een finale tegen Zweden (5-2).

Voetballegende Pelé en andere sterren van het toenmalige Braziliaanse elftal (Mario Zagallo, Mazzola, Zito, Pepe, Dino Sani) komen afscheid nemen van het stadion. Dat wordt gesloopt om plaats te maken voor appartementsgebouwen. De opvolger, de Friends Arena, wordt eveneens in Solna gebouwd en zal op 14 november ingewijd worden met een oefeninterland tussen Zweden en Engeland.