De Nederlandse wielerformatie Rabobank trekt zaterdag naar de Ronde van Spanje met de Nederlanders Robert Gesink en Bauke Mollema als kopmannen. Dat maakte Rabobank woensdag bekend.

Met Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam en Dennis van Winden start Rabobank met nog vier Nederlanders in de gelederen. De Deen Matti Breschel, de Spanjaard Juan Manuel Garate en de Duitser Grischa Niermann vervolledigen de selectie. De Ronde van Spanje start zaterdag met een ploegentijdrit in het Baskische Pamplona.

De Nederlandse wielerformatie reed een teleurstellende Ronde van Frankrijk, maar Rabobank zit momenteel in de 'winning mood' met overwinningen in Burgos, een etappe en de eindzege in de Eneco Tour en winst in de Clasica San Sebastian.

'We hebben een paar mooie weken achter de rug, we hopen die lijn door te zetten,' zo blikte ploegleider Adri van Houwelingen vooruit op de Vuelta. 'Maar we moeten ook realistisch zijn en niet verwachten dat we zomaar weer even de zeges aaneen rijgen.'

Selectie Rabobank: Lars Boom, Matti Breschel, Stef Clement, Laurens ten Dam, Juan Manuel Garate, Robert Gesink, Bauke Mollema, Grischa Niermann, Dennis van Winden.