Kristof Vandewalle wint verrassend BK tijdrijden
Kristof Vandewalle Foto: mvh
Kristof Vandewalle is woensdag rond de stuwmeren van de Eau d'Heure Belgisch kampioen tijdrijden geworden. De 27-jarige renner van Omega Pharma-Quick.Step reed de 41,4 kilometer in 56:07, goed voor een gemiddelde van 44,250 kilometer per uur. Hij was 48 seconden sneller dan Ben Hermans, die ook vorig jaar al zilver pakte. Uittredend kampioen Philippe Gilbert werd op 1:09 derde.

Topfavoriet Thomas De Gendt strandde net naast het podium, op 1:51 van Vandewalle. Gaëtan Bille maakte de top vijf compleet. Stijn Devolder, de kampioen van 2008 en 2010, gaf na twee van de drie af te leggen ronden op.

Voor Vandewalle is het pas de tweede profzege. In 2010 won hij in Zwitserland de Grote Prijs van het kanton Aargau.


Uitslag

1. Kristof Vandewalle:  56'07"
2. Ben Hermans: +48"
3. Philippe Gilbert: +1'09"
4. Thomas De Gendt + 1'51"
5. Gaëtan Bille + 1'56"

Palmares BK Tijdrijden

2012: Kristof Vandewalle
2011: Philippe Gilbert
2010: Stijn Devolder
2009: Maxime Monfort
2008: Stijn Devolder
2007: Leif Hoste
2006: Leif Hoste
2005: Marc Wauters
2004: Bert Roesems
2003: Marc Wauters
2002: Marc Wauters
2001: Leif Hoste
2000: Rik Verbrugghe
1999: Marc Streel

Later meer...