Eerste kampeerders stromen toe op Pukkelpop
Pukkelpop-camping (archiefbeeld) Foto: Kris Van de Sande
Aan de festivalweide in Kiewit, nabij Hasselt, stromen de eerste kampeerders al toe voor het driedaagse muziekfestival Pukkelpop. Dat gaat donderdag officieel van start en duurt nog tot en met zaterdag.

Aan de festivalweide heerst inmiddels een gezellige drukte. 'De toestroom van de Pukkelpoppers verloopt goed. Er is geen overrompeling. We hebben alle voorbereidingen goed kunnen treffen en houden met alle diensten, zoals politie, brandweer en het Vlaamse Kruis regelmatig veiligheidsvergaderingen', verklaart zonechef van de politie Hazodi, Philip Pirard.

Woensdagvoormiddag vond zoals elk jaar een controle plaats van het festivalterrein. Volgens brandweercommandant Bert Swijsen van Hasselt is Pukkelpop naar zijn mening op dit moment het best gecontroleerde festival van België.

Tenten driemaal gecontroleerd

'De tenten en de bevestigingspunten zijn gecontroleerd door de firma zelf, een extern studiebureau en de brandweer. Alle tenten zijn gecheckt en goedgekeurd. Pukkelpop is ook klaar voor de hitte. Er liggen zo'n 16.000 zakjes met water en meer klaar. De zakjes worden uitgedeeld waar er wachtrijen zijn. Op het terrein zelf zijn er voldoende waterpunten. Voor een drankbon krijgen de mensen ook twee flessen van anderhalve liter water. De puntjes zijn op de i gezet, zowel op vlak van organisatie als van veiligheid. Via de sociale media en de lichtkranten werken we preventief door de mensen te adviseren voldoende te drinken, zonnemelk mee te nemen', aldus burgemeester Hilde Claes.

Infozuilen

Het hoofdterrein is uitgerust om een snelle evacuatie te kunnen doen. Daarnaast zijn de nooduitgangen met lichtballonnen goed zichtbaar. Het festivalterrein heeft een kleurrijk tintje door de bonte kleuren van de tenten. Op het terrein staan ook infozuilen om de festivalgangers raad te geven in geval van een noodsituatie.

Pukkelpop begint pas donderdag, maar vanavond staat er in de boilerroom al een fuif geprogrammeerd.