Luca Brecel start zondag in het Engelse Sheffield tegen de Egyptenaar Mohamed Khairy in de kwalificaties voor het International Championship snooker. Bij succes wacht in de tweede ronde Jimmy Robertson. Voor een plaats op de hoofdtabel moet de 17-jarige Limburger ook nog voorbij Anthony Hamilton en de Welshman Ryan Day.

De 30-jarige Khairy kreeg als Afrikaans vicekampioen een wildcard voor de World Snooker Tour, nadat de kampioen, de Zuid-Afrikaan Peter Francisco, niet op de uitnodiging ingegaan was. Als prof kon hij nog geen wedstrijd winnen. Op de wereldranglijst is Khairy met 0 punten dan ook pas 122e. Brecel staat op de 75e plaats. Robertson is op de ranking 54, Hamilton 37e en Day 29e.

De eerste editie van het International Championship vindt van 28 oktober tot 4 november in het Chinese Chengdu plaats. Met 600.000 pond aan prijzengeld, waarvan 125.000 voor de winnaar, wordt het het hoogst gedoteerd toernooi op Aziatische bodem. Er zullen even veel rankingpunten als in het UK Championship te verdienen zijn.