Een ruzie tussen twee broers, beiden twintigers, in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagnamiddag geëindigd in een vechtpartij waarbij de jongste van de twee zijn oudere broer te lijf ging met een asbak. Die oudere broer raakte gewond aan het hoofd en de keel. De jonge woesteling is opgepakt en wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het Brusselse parket.

De gewelddadige ruzie deed zich in de late namiddag voor op de Gentsesteenweg. De oudste broer was het beu dat zijn jongere broer steeds zonder toestemming zijn wagen leende en er roekeloos mee rondreed zodat de verkeersboetes zich opstapelden. Hij wees zijn jongere broer op diens wangedrag en die reageerde woedend. Het kwam tot een hoogoplopende ruzie waarbij de jongste broer een asbak vastpakte en die kapot sloeg op het hoofd van zijn broer. Met de scherven ging de jongeman vervolgens nogmaals zijn broer te lijf zodat die gewond raakte aan de keel.

Een vriend van de oudste broer probeerde tussenbeide te komen maar raakte ook lichtgewond. Uiteindelijk werden de politie en de hulpdiensten verwittigd. De oudste broer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis en de jongste opgepakt. Het Brusselse parket laat hem woensdag voorleiden bij de onderzoeksrechter met het oog op zijn aanhouding.