Jan Bakelants en Maxime Monfort krijgen een plaats in de negenkoppige selectie van RadioShack-Nissan-Trek voor de Ronde van Spanje, die zaterdag in Pamplona van start gaat met een ploegentijdrit. Dat maakte RadioShack-Nissan-Trek woensdag bekend.

Naast de twee Belgen verschijnen ook de Italiaan Daniele Bennati, de Luxemburger Laurent Didier, de Duitser Linus Gerdemann, de Spanjaard Markel Irizar, de Portugees Tiago Machado, de Zwitser Grégory Rast en de Nieuw-Zeelander Hayden Roulston in de RadioShack-teamkleuren aan de start. José Azevedo en Luca Guercilena nemen de sportieve leiding op zich. De broers Schleck zijn dit jaar niet in de Vuelta te bewonderen. Andy Schleck is nog niet voldoende hersteld van een breuk in het heiligbeen, terwijl broer Fränk tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt werd op het gebruik van Xipamide, een verboden vochtafdrijvend middel.

'Met Monfort, Gerdemann en Machado mikken we op het algemeen klassement. Maxime (Monfort) is erg gemotiveerd voor deze Vuelta en vorig jaar bewees hij er zijn rondecapaciteiten met een zesde plaats. Na de Tour nam hij een lange rustpauze, om zowel fysiek als mentaal de batterijen weer op te laden. Bakelants, Didier, Irizar, Rast en Roulston zijn de helpers van onze drie klassementsrijders. Zij mogen ook op ritwinst mikken, vooral Bakelants is daar een expert in. In elke grote ronde die hij rijdt, is hij wel een keer dichtbij de zege', verduidelijkte Azevedo.