Inbreker plundert villa Steve Jobs
Het huis van Jobs in Palo Alto, Californië. Foto: AP
Uit het huis van Steve Jobs in Californië werd voor meer dan 60.000 dollar aan juwelen en computers gestolen, alsook de portefeuille van de vorig jaar overleden Apple-oprichter. De dief zegt dat hij niet wist dat het om het huis van Jobs ging.

De 35-jarige dief werd deze week officieel beschuldigd van diefstal en heling, meldt de openbare aanklager van Santa Clara County, nadat hij op 17 juli binnenbrak in het huis van Jobs in Palo Alto, Californië.

Het huis is momenteel onbewoond, er zijn verbouwingen aan de gang. De dief dacht dat het om een verlaten huis ging, en had er geen idee van aan wie het toebehoorde.

'We hebben geen bewijs dat aantoont dat het huis met opzet werd geviseerd. Het was een willekeurige inbraak', aldus de openbare aanklager.

De weduwe van Jobs, Laurene, verklaarde aan de politie dat het huis al sinds juni grondig wordt verbouwd, en dat het sindsdien onbewoond is. De vrouw woont momenteel tijdelijk in de buurt.

Gevat door internetverbinding

De dief stal onder meer verscheidene computers, waaronder twee iMacs, drie iPads, een diamanten halsketting en oorringen. Eén juweel was 33.000 dollar waard, in totaal ging het om 60.000 dollar.

Ook de portefeuille van de overleden Jobs werd gestolen. Daarin zaten onder meer zijn rijbewijs en enkele kredietkaarten.

De dief werd gevat toen Apple-medewerkers merkten dat een van de iPads die uit Jobs' huis werd gestolen, verbinding maakte met de servers van het bedrijf, de dag na de inbraak. De gebruiker van die iPad was het besturingssysteem opnieuw aan het installeren. De politie kon via de internetverbinding van de tablet het adres van de dief achterhalen.