In de Franse stad Amiens hebben zich afgelopen nacht geen nieuwe incidenten voorgedaan. De stad werd in de nacht van maandag op dinsdag opgeschrikt door hevige rellen met jongeren, maar in de nacht van dinsdag op woensdag bleef het rustig, aldus de autoriteiten.

Er werden honderd extra politieagenten naar de stad gestuurd om nieuwe incidenten in de kiem te smoren. President François Hollande liet al weten alle beschikbare middelen in te zetten om het geweld te stoppen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, bracht gisteren een bezoek aan Amiens, en werd er uitgejouwd.

Bij de rellen tussen jongeren en politieagenten raakten in de nacht van maandag op dinsdag 16 agenten gewond. Herrieschoppers staken ook auto's en vuilnisbakken in brand en veroorzaakten volgens de burgemeester van de stad voor minstens 1 miljoen euro schade. Ook een school ging in vlammen op. De politie kreeg de situatie pas na enkele uren onder controle.

Volgens de radiozender Europe 1 kwamen de rellen er na een politiecontrole. Jongeren zouden die controle onrechtvaardig gevonden hebben en de gewelddadigheden daarop in gang hebben gestoken.