Kwik stijgt boven de 30 graden
Foto: corelio
Het is woensdag eerst nog zonnig maar later op de dag en tegen de avond trekt een actieve buienlijn van zuidwest naar noordoost door het land. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag. De maxima gaan van 27 tot 32 graden.

Er waait een matige oostenwind. Na doortocht van de buienlijn ruimt de wind naar het zuiden. Later woensdagavond en in het begin van de nacht trekken de buien weg naar Nederland en Duitsland. Nadien wordt het van het westen uit droog en vrijwel helder. Plaatselijk kan mist ontstaan. De minima schommelen tussen 13 en 16 graden.

Donderdag is het droog met flinke zonnige perioden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 22 tot 26 graden.

Tropisch warm

Van vrijdag tot en met dinsdag krijgen we droog en zeer warm zomerweer met flinke zonnige perioden. De maxima schommelen vrijdag tussen 25 en 29 graden. In het weekend wordt het in het binnenland tropisch warm: 30 tot 34 graden. Aan zee is het koeler. Na het weekend gaat de temperatuur enkele graden naar omlaag en is er kans op een plaatselijke regen- of onweersbui.