Base wordt dan toch niet verkocht
Foto: © Photo News
De Nederlandse telecomgroep KPN staakt de pogingen om haar Belgische dochteronderneming Base te verkopen. Dat laat het telecomconcern woensdag weten.

Door de problemen op de financiële markten is het volgens KPN niet mogelijk om een goede prijs te krijgen voor Base. De biedingen die werden ontvangen, vormen volgens het bedrijf geen weerspiegeling van de sterke positie van en de vooruitzichten voor Base.

Maandag liet het Mechelse telecombedrijf Telenet nog weten dat het zich terugtrok uit de biedingsrace op de KPN-dochter Base.

KPN zette de Belgische aanbieder van mobiele telefonie eerder dit jaar in de etalage. Het verkoopproces begon in juli, na een strategisch onderzoek. Met de verkoop van Base wilde KPN de schulden terugbrengen, die boven de eigen doelstelling dreigden te komen. Door een dividendverlaging die eind juli werd aangekondigd, heeft de provider echter weer wat financiële armslag gekregen.

Naast het afgehaakte Telenet zouden ook mediabedrijf De Persgroep en private investeerders Blackstone, Providence en Cinven in Base geïnteresseerd geweest zijn en een bod hebben uitgebracht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in